Кои сме ние

 

Kreston Global е мрежа од 23.500 луѓе во 160 независни сметководствени фирми во повеќе од 110 земји. Основана пред 50 години, нашата цел останува да им помогнеме на бизнисите и луѓето да успеат на меѓународно ниво.

 

Крестон Глобал е 13-та најголема меѓународна глобална ревизорска мрежа во светот според Светското рангирање на International Accounting Bulletin, врз основа на прометот.

 

Кога ви треба професионална поддршка, потребен ви е проактивен деловен советник кој не само што знае како да се движи во регулативата, даночните режими, барањата за известување и усогласеност - туку дава вредни совети за подобрување на вашиот бизнис.

 

Градиме доверба и сигурсност како дел од долгорочно деловно партнерство. Кога станува збор за одлуките што ќе ја обликуваат вашата иднина - потребен ви е некој што ве разбира. Другар

 

Како што се развиваат нови пазари и се развива технологијата, вашиот бизнис може да работи на си поглобално ниво. Кога се разгранувате во непознатото, локалното знаење може да ви ја даде таа конкурентна предност за брзо поставување и подготвеност за работа 

 

Сите наши членови одвнатре ги знаат нивните локални прописи и обичаи. Комбинирајте го тоа со нивната одлична репутација и нивните контакти и нема сомнеж дека му даваме на вашиот бизнис конкурентна преднос.

 

 

Нашиот пристап
Секој член на Kreston Global е независна фирма со сопствена одговорност за сопствената работа, персоналот и клиентите. Сите ние ги имаме истите вредности и затоа клиентите знаат дека ќе го добијат истото исклучително ниво на услуга каде и да ни сретнат.

Без оглед на вашиот предизвик, членката на Kreston Global ќе биде при рака за да обезбеди експертска поддршка. И ако наидеме на нешто што не го знаеме, ќе најдеме и ќе работиме со специјалист кој знае.

Ги цениме односите што ги создадовме низ нашата мрежа. Модерното време значи дека ви треба 24-часовна глобална покриеност - можеме да го тргнеме притисокот од вас додека преговарате за регулаторните режими и различните деловни средини.

 

Forum of Firms

Kreston Global е членка на Forum of Firms. Форумот е здружение на меѓународни мрежи на ревизорски фирми. Неговата цел е да промовира конзистентни и висококвалитетни стандарди за финансиско известување и ревизорски практики ширум светот. 

 


Нашата историја

Kreston беше формиран во 1971 година од двајца претприемачи, д-р Gabriel Brotzl од германската сметководствена фирм Bansbach, и Michael Ross, кој тогаш беше партнер на британската сметководствена фирма, Finnie & Co. Тие го поставија Крестон да им дозволи на независните, повеќе претприемачки фирми да пристапат до глобалната мрежа и да се натпреварува против поголемите фирми кои почнаа да се консолидираат. Двајцата основачи сакаа да понудат алтернатива на зголемената доминација на овие поголеми играчи и природно одговарање за средните организации што ги прават своите први чекори на меѓународната сцена.

 

Во 2021 година, прославивме 50 години од Kreston и сега се нарекуваме Kreston Global како признание за проширувањето на нашата мрежа. Остануваме верни на вредностите на нашите основачи за обезбедување одговорна, емпатична и лична поддршка за средни претприемачки бизниси и поединци за проширување надвор од нивните граници.

 


Крестон Македонија ДООЕЛ Скопје е фирма членка на Kreston Global. Kreston Global e глобална мрежа на фирми и секоја од нив претставува посебен и самостоен правен ентитет, која не одговара за дејствијата и пропустите на било која друга членка во мрежата. Kreston Global не обезбедува професионални услуги за клиентите во било која земја. Фирмите членки на Kreston Global, се независни и одговорни за професионалните услуги кои ги нудат на своите клиенти.

© 2022 Крестон Македонија. Сите права се задржани.

Крестон Македонија ДООЕЛ Скопје
Ул. Пандил Шишков бр. 5-1/45, 1000
Скопје, РС Македониј
kreston.mk | info@kreston.mk